...GASPATXO
:o)
Val, d'acord
Atenent la petició de País Secret...aquí us deixo la recepta del meu gaspatxo :o)
1 kg.de tomàquet madur
2 o 3 cogombres (depen de la mida)
2 o 3 pebrots verds (també podeu posar algun de vermell...si us agrada)
1 seba + o - gran
1 pastanaga
3 grills d'all
100 a 120 cc d'oli verge d'oliva
60 a 80 cc de vinagre de vi negre (al
gust)
3 cullerades rasses de sal (cullera de
postre)
pa sec.
Unes hores abans de fer-lo poso en
remull el pa sec (a la nevera). Aproximadament l'equivalent a mitja barra de quart, o potser una mica més. Ho faig a ull
- Escorro el pa, sense exprimir, tan sols que marxi l'aigua per gravetat i el col·loco en una olla prou gran per encabir-ho tot.
- Escaldo els tomàquets un a un. Els trec la pell i els tallo a trossets a sobre del pa.
- Pelo i tallo a trossos els cogombres, pebrots (també hi ha qui posa pebrot vermell...va a gustos), seba i pastanaga (hi ha qui posa poma)
- Hi afegeixo l'all, l'oli, el vinagre i la sal
- Trituro tot a cop de “minipimer”.
- Ho passo tot triturat pel “passapurés” apurant per què només quedin les llavors del tomàquet i poca cosa més.Em surten entre tres i quatre litres de gaspatxo.
- Amb un ou dur passat dos o tres cops per la “lira”, en un plat tinc un sopar complert: vitamines, hidrats de carboni, proteïnes i fibra vegetal ;o)
Advertiment: Si no voleu que us surti un gaspatxo amb "agulla" millor que abans de fer-lo tingueu tots els ingredients a la nevera, ben fresquets. Un any de molta calor em va passar, en voler fer molta quantitat. La nevera no va refredar prou ràpit i va fermentar...
:(
13 comentaris:
Ja les tinc! Reboniques com les de la foto.
Passa´m la teva receopta , plis.
(i el meló també!)
molt bona idea!
Amb aquesta calor poques coses passen tant bé com un gaspatxo fresquet. Oi, PAÍS?
La recepta la penjo al post, que no estic per obrir un blog de cuina jeje ;o)
bon profit
petó
PS: La de la sopa de meló en un altre post... ara he de buscar una foto adient! :o)
Si KHALINA,
a mi,molts dies em soluciona el sopar ;o)
petó
KHALINA, si vols... acabo d'actualitzar el post amb la meva recepta de gaspatxo :o)
petó
I de gelats no en saps fer??? També vénen de gust a l'estiu, fresquets com són ;D
Petons
Gràcies per la recepta i molt bon profit!
Ui! ANNA, Gelats? No no en sé fer. Crec que és una mica més complicat...
Jo vaig a menjar gelats a la gelateria italiana de la plaça de la Revolució, a Gràcia :o) Allà si que són bons hehe
petó
ONA, que et vagi de gust a tu! Si ho proves ;o)
És molt fàcil, i pots variar una mica en funció del que trobis a la nevera hehe
petó
Hola!
Me diuen que véns a la trobada? Has de saber que som 5 dones i tu, o sigui, estigos preparat per a una tanda d'assetjament a preguntes :)
Sóc la cantireta, la filòloga/poeta/mama de 2 que valen per 3/professora.
Una abraçada!
Cantireta/Montse
Si, CANTIRETA... 5+1= 6 PERSONES intel·ligents. Per descomptat! Que ens reunirem per passar una bona estona.
Respondré a totes les preguntes que sàpiga la resposta hehe Però, si us plau, pregunteu d'una en una eh? ;o)
Ens veiem
petó
Ja he trobat el banc amb vistes, ueee! Sort que les vistes que ens tapa l'arbust ens les dones tu amb les teves fotografies.
Prenc nota de la recepta, veig que ets un expert en gaspatxo i sopa de meló ;)
Gracies a tu, Sílvia, per passar-te per aquí. En aquest Banc hi cap tot-hom qui vulgui contemplar les vistes ;o)
Espero poder explicar la sopa de meló en alguna entrada d'agost. Em falta la foto!
Va ser un plaer conèixer-te a tu i les demés.
Un petó
Publica un comentari a l'entrada