Obro aquest blog commogut per la sensibilitat que demostra l'Ajuntament de Barcelona col·locant un BANC AMB VISTES a un garrofer (Ceratonia siliqua)
I és que aquest arbre ha estat de vital importància al nostre país, en èpoques de fam i com aliment del bestiar.

Serà bo seure, contemplar-lo i reflexionar...

Llicència de Creative Commons

26 d’agost del 2012

JA TINC EL MELÓ...

...Per fer-me una sopa 
:o)

I abans no em demaneu la recepta, a continuació us explico com l'he feta :o)

1/2 meló
1 Iogurt natural
Menta fresca
1/2 llimona


- Trec les llavors
- Buido el meló amb una cullera i ho poso tot en una cassola/bol/o -recipient on es pugui triturar bé
- Si us agrada trobar alguna cosa sòlida al menjar-la heu de reservar unes boletes de meló o de síndria, si en teniu, per posar-les al plat a l'hora de servir. Necessitareu una cullereta especial, petita.
- Hi afegeixo el iogurt i dues o tres fulles de menta fresca.
- Ho trituro amb el "minipimer"
- I cap a la nevera

Abans de servir hi poso un raig de llimona (a mi m'agrada amb un punt d'àcid)
Això s'ha de remenar amb cullera, car si ho feu amb la batedora se us pot tallar la barreja.
El serveixo amb unes fulles de menta fresca al plat

Que us vagi de gust :o)

Així és com ho he fet fins ara, però en altres blogs he trobat noves opcions:
  • Hi ha qui ho fa amb crema de llet en comptes o a més del iogurt
  • També he vist que om hi posa tires de pernil fregit o cuits al forn  (Això em sembla que ho provaré avui mateix ;o)
Ja ho veieu: feu les variacions que us semblin... 
Segur que serà refrescant 
Bon profit!



14 comentaris:

Mireia ha dit...

mmmmm. A mi el meló m'encanta. Potser ho provaré

Mireia ha dit...

mmmmm. A mi el meló m'encanta. Potser ho provaré

Glo.Bos.blog ha dit...

Ja era hora, Fra Miquel! Tants de dies esperant la recepta i per fi!
Ho provaré.
Gracies, maco.

Sílvia ha dit...

Ole, oleee!!! Ja tenim la recepta ;) La provaré, ui tant!!

Aitor ha dit...

Jo l'havia fet però sense la llimona...crec que ho provaré, que també m'agraden els puntets àcids!

Francesca ha dit...

La foto és molt suggerent, sols ho veig jo? ;)

fra miquel ha dit...

Proba-ho Mireia, Prova-ho, Ja em diràs què et sembla
:o)
petó

Ja veus, Glòria, que és molt fàcil. Es prepara en deu minuts.
Que vagi de gust!
petó

Em sembla que t'agradarà, Sílvia ;o)
B7s

Aitor, sobretot, la llimona al final i remena amb cullera que si no se't pot tallar!
He de reconèixer que la llimona també se la poso per què no m'agraden les menges massa dolces.
Una abraçada

Quina calor que fa... eh? FRANCESCA? he he he
;o)
B7s

:) ha dit...

Què bo deu estar!!! Una pregunta, el iogurt no es talla amb la llimona?
Gràcies

fra miquel ha dit...

Si :)
per això insisteixo en que s'ha de posar abans de servir i remenar amb cullera, no amb batedora.
També dependrà de la quantitat de llimona que posis... suposo. A mi només se'm va tallar un cop que ho vaig voler barrejar amb la batedora.
Prova-ho i ja diràs
:o)
petó

Anna ha dit...

Jo sóc tradicional, el meló a mossegades, fresquet, de carn forta, i sense ser excesivament dolç ;)
Petons

Mari-Pi-R ha dit...

Con lo que me gusta el melón, me imagino que debe de salir muy bueno ya lo intentaré hacer, un abrazo

fra miquel ha dit...

Uff! Que sibarita ANNA EME!
Jo no sé escollir els melons que surtin al punt. Per això, quan et surt un meló massa madur, una manera d'aprofitar-lo és la sopa :o)
Un dia te'n faré i ja em diràs ;o)
Petó

Pruébalo, MARI-PI-R. Va bien para aprovechar un melón muy maduro.
Besos

Carme Rosanas ha dit...

Doncs jo, aquesta tarda, he comprat un meló... justament pensant fer-ne una sopa... m'ho has posat ben fàcil!

PS ha dit...

Francesca, he pensat el mateix...si és que som es colmo!!!

Tan si el meló et surt "carbassó" o sigui , dessaborío, com si tens excedent de cogombres, com m´ha passat aquest any a mi, serveix la mateixa recepta. Paraula.

Bon apétit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...